Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-04@11:55:23 GMT

پروفسور راد پدر علم رادیولوژی ایران درگذشت

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۶۵۱۸۱

پروفسور راد پدر علم رادیولوژی ایران درگذشت

به گزارش صدای ایران، پرفسور سعید راد، معروف به «پدر رادیولوژی ایران» و عضو فرهنگستان علوم پزشکی کشورمان درگذشت. او در مدت نزدیک به نیم قرن فعالیت دانشگاهی اش، گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز را بنیان گذاشت و تا سال‌های آخر عمر در کسوت استادی به تدریس و راهنمایی دانشجویان می‌پرداخت.

به نوشته ایرنا، مرحوم پرفسور سعید راد در سال ۱۳۰۹ شمسی در تبریز متولد شد؛ پدرش ابراهیم راد، کارمند عالی رتبه وزارت پست و تلگراف و تلفن در تبریز بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر راد دوره ابتدایی و دبیرستان را در زادگاهش گذراند و بلافاصله وارد دانشگاه تبریز شد و در رشته پزشکی در سال ۱۳۳۴ فارغ‌التحصیل شد. او بعد از استخدام در دانشگاه تبریز با رتبه پزشک یکمی، طی یک دوره چهار ساله در سال ۱۳۴۰ در امتحان تخصصی رادیولوژی پذیرفته شد و در سال ۱۳۵۰ با رتبه استادی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز شروع به کار کرد.

او در مدت نزدیک به نیم قرن فعالیت دانشگاهی اش، گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز را بنیان گذاشت و تا سال‌های آخر عمر در کسوت استادی به تدریس و راهنمایی دانشجویان می‌پرداخت.

محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی امروز یکشنبه در پیامی، درگذشت مرحوم دکتر سعید راد را تسلیت گفت.

در پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی آمده است: «امروز جامعه پزشکی ایران در سوگ یکی از یکی از اساتید پیشکسوت و مبرز خود داغدار شد.

فقدان استاد فرهیخته، جناب آقای دکتر سعید راد، پدر علم رادیولوژی ایران و عضو فرهنگستان علوم پزشکی کشور موجب تاثر و تالم شد.

این استاد ارجمند، با قدرت تشخیص دقیق و احاطه علمی، سختی‌های این حوزه را برای دانشجویان آسان می‌کرد و در این راه منشأ خدمات فراوان برای سلامت مردم و جامعه شد.

حسن خلق، سعه صدر، دانشجوپروری و همدلی و همراهی با بیماران، تصویری از این استاد گرانقدر است که تا ابد در ذهن دانشجویان، دوستداران و مردم نقش خواهد بست.

اینجانب این ضایعه را به حضور بازماندگان، دانشجویان و جامعه پزشکی تسلیت عرض می‌کنم و برای آن مرحوم از درگاه خداوند متعال غفران الهی مسألت دارم».

محمد حسین صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با انتشار پستی در صفحه شخصی اینستاگرامی‌اش درباره درگذشت بنیانگذار دپارتمان رادیولوژی این دانشگاه، نوشت:

«بازگشت همه به سوی خداست

از شمار دو چشم یک تن کم

وزشمار خرد هزاران بیش

با کمال تاسف استاد پرآوازه جناب آقای دکتر راد بنیانگذار دپارتمان رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و عضو سابق فرهنگستان علوم پزشکی کشور پس از ماه‌ها بیماری به سوی سرای باقی پرکشید و همه دلدادگان علم ومعرفت را درحیطه پزشکی داغدار کرد.

دکتر سعید راد تمامی وجوه سعادت از جمله ادب٬ متانت٬ دلسوزی٬ خدمت بی منت٬ تیز هوشی و تیز بینی و علم عمیق را یکجا داشت و به همین علت هم استادی سرآمد بود.

این انسان بزرگ در کنار همه توانایی‌های خود٬ کم توقعی پشتکار و نظم و انضباط کاری را از آغاز دانشجویی تا لحظه‌ای که توان حضور در بخش داشت حفظ کرد و منبع ارزشمندی برای تبیین رفتار حرفه‌ای بودند.

در عظمت وجودی وی همین بس در زمانیکه هنوز از سی تی اسکن‌های مولتی اسلایس خبری نبود تا به صورت میلیمتری بافت‌های انسان را نشان دهند این دانشمند فرهیخته رشته رادیولوژی با احاطه کامل به علم تشریح لایه‌های مختلف بدن را در عکس ساده میدید و با هنر نقاشی خویش به تصویر میکشید و با همین توانایی بی بدیل٬ بیماری هزاران انسان درمانده را تشخیص و صد‌ها پزشک را در نیل به تشخیص و درمان مناسب یاری نمود.

فن بیان و قدرت تجزیه وتحلیل علمی وی دانشجویان و اساتید رشته‌های مختلف را در هر شرایطی به کلاس درس فرا میخواند و ساعاتی که با وی سپری می‌شد بسان حضور در فضایی مشحون از نغمه مرغان خوش الحان حلاوت خاصی بر دل وجان طالبان علم ارزانی مینمود.

بی شک نه تنها بخش رادیولوژی تبریز بلکه قسمتی از علم رادیولوژی کشور مرهون تلاش آن بزرگوار بوده و خواهد بود.

اینجانب از صمیم قلب این خسران بزرگ را خدمت خانواده محترم مخصوصا همسر وفادار ومنسوبین و شاگردان و ارادتمندان آن مرحوم تسلیت عرض نموده و آرامش ابدی را برای روح مصفای وی از حضرت حق مسئلت مینمایم».

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: پدر علم رادیولوژی ایران دانشگاه علوم پزشکی تبریز صدای ایران دانشگاه علوم پزشکی تبریز سعید راد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۵۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد

به گزارش قدس خراسان به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراهیم خالقی اظهار کرد: در هزار و چهارصد و هشتاد و سومین عمل اهدای عضو از اهداکننده مرگ مغزی این دانشگاه، مرحوم عباس نوری، بیمار مرگ مغزی معرفی شده از بیمارستان قائم (ع) مشهد پس از تایید مرگ مغزی و کسب رضایت خانواده‌اش، در بیمارستان منتصریه مشهد زیر عمل جراحی اهدای عضو قرار گرفت.

مسوول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: کلیه‌های زنده یاد نوری برای پیوند به یک بیمار نیازمند کلیه به شهر شیراز منتقل شدند.

وی گفت: کبد این بیمار مرگ مغزی نیز در بیمارستان منتصریه به بانویی۳۸ ساله ساکن مشهد که سال‌ها از بیماری نارسایی کبد رنج می‌برد، پیوند شد.

خالقی افزود: همچنین قرنیه‌های این بیمار مرگ مغزی برای پیوند به بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد و قسمتی از پوست وی برای پیوند به بیماران بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد ارسال شد.

دیگر خبرها

  • نامه ۴۸ دفتر اتحادیه مستقل به دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا
  • داستان شکستن مارپیچ سکوت را برای نوه‌هایتان تعریف خواهید کرد
  • واژگونی پژو یک‌ نفر را به کام مرگ کشاند
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • معاون وزیر علوم: دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند هزینه تحصیل‌شان رایگان است
  • چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن تصویب شد
  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • فوت پزشک طرحی در جاسک تکذیب شد
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد